Op 30 september werd door de internationale wielerunie UCI de wedstrijdkalender voor het seizoen 2023 bekendgemaakt. De Egmont Cycling Race zal volgend jaar verreden worden op zondag 20 augustus. 

Jo Gosseye (voorzitter Zottegemse Wielerclub vzw): “De beslissing om onze wedstrijd te verplaatsen van dinsdag naar zondag heeft meerdere redenen. De druk om een vaste datum op de kalender te kiezen werd elk jaar groter. We hadden daarom een aanvraag ingediend voor een vaste datum op de dinsdag van week 34.”

“Door UCI en Golazo werd echter beslist dat tijdens die week de Benelux Tour zal verreden worden. Een tweede profwedstrijd organiseren in de Benelux tijdens die week en meer bepaald op dinsdag 22 augustus is quasi onmogelijk. Als bestuur zijn we verschillende pistes gaan uittekenen. De enige optie om onze wedstrijd tijdens het kermisweekend te blijven organiseren en geen concurrentie aan te gaan met andere wedstrijden in onze streek en de Benelux Tour, was dus onze datum aanpassen naar zondag in plaats van dinsdag,” gaat Jo Gosseye verder.  “De Egmont Cycling Race zal dus volgend jaar verreden worden op zondag 20 augustus. We willen deze aanpassing natuurlijk aangrijpen om verder te bouwen en te groeien!”

Het Zottegems stadsbestuur steunt de beslissing van de Zottegemse Wielerclub vzw. Schepen van Sport Brecht Cassiman: “Vanuit de stad vinden we het een absolute prioriteit dat koers en kermis onlosmakelijk verbonden blijven. Het was daarom ook belangrijk deze beslissing te nemen. Wij zijn ook blij dat het bestuur het engagement opneemt om een wedstrijd op kermisdinsdag te blijven organiseren. Het stadsbestuur is ervan overtuigd dat de Zottegemnaren zullen kunnen genieten van een wedstrijd op zondag en kermisdinsdag!”

 Als bestuur willen we wel een wedstrijd op kermisdinsdag blijven organiseren. Tradities zijn er om in ere te houden. We zetten alles in het werk om op kermisdinsdag een dameswedstrijd elite te organiseren. Verdere mededelingen hieromtrent volgen in de aanloop naar beide wedstrijden. “Hou dus zeker 20 en 22 augustus 2023 al vrij in jullie agenda,” besluit Jo Gosseye.